top of page
חיפוש

לֻחוּּח. הפנקייק התימני


לֻחוּּח, או כפי שהוא מוכר יותר לׇחוּחַ, הוא סוג של לאפה תימנית, בעלת מרקם ספוגי, מלאה בבועות ולחה שהגיע מתימן ועשתה עליה לארץ, עם היהודים שלה. המקור שלה מגיע למעשה מסומליה, או ככה לפחות ויקיפדיה מעידה.

בדרך כלל, הלחוח מגיע ליד מרק תימני עם סחוג או חילבה אבל מאז הוא עבר הרבה גלגולים.


יש את טל פרידמן שעושה את חוחית שעושה לחוח. כמות הח' שהוא מכחכח שם, יכולה לבייש כל תימני אסלי מראש העין. זה קטע קורע ברמות ואני לא יכולה שלא להשפריץ כל פעם שהוא שולף עוד ח'. אני שמה לכם לינק לקטע כי ת'כלס זה פנתאון הח'




כמה מילים לפני בישול הלחוח חייב להתחיל על מחבת קרה. אנחנו מקררים את המחבת מתחת לברז מים קרים. גם בין לחוח ללחוח אנחנו מקררים את המחבת. תשתמשו במחבת טפלון (נון סטיק).

אל תתפתו לשמן את המחבת. אין צורך.

יש מתכונים שמוסיפים סולת ויש כאלה שמתעלמים ממנו. סולת מוסיפה טקסטורה למרקם הלחוח. אפשר עם ואפשר בלי. יש כאלה שכשלחוח יוצא מהמחבת לצלחת, הופכים אותו על הלחוח שלפניו, ככה שבועות נושקות לבועות. זה עוזר לשמור על הלחות. יש כאלה שמוסיפים כפית אבקת אפיה לבצק. אני הסתדרתי גם בלי. אפשר לעבוד עם שתי מחבתות לסירוגין, ולהניח למחבת אחת להצטנן בזמן שהשנייה עובדת. לחוח אפשר להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת חדר.



לחוח. הפנקייק התימני


חומרים

  • 1/2 קילו קמח

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 1-2 כף סולת (אופציה)

  • 1 כף סוכר

  • 1 כף מלח

  • 3 וחצי כוסות מים

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, חוץ מהמים. אני מערבבת עם מטרפה, זה עוזר לשבור את כל הגושים הקטנים. כשכל התערובת אחידה מוסיפים את המים בהדרגתיות, ומערבבים עד שלא יהיו גושים. הבלילה שצריכה להתקבל מאוד דומה לבלילה דלילה של פנקייק. חשוב שלא יהיו גושים. יש כאלה שמריצים בלנדר מוט בתוך הבלילה כדי להבטיח שאין גושים בבלילה. הבלילה צריכה להיות דלילה ונוזלית.

  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לה לתפוח 20-30 דקות או עד שעה בטמפרטורת החדר. הבלילה מוכנה כשהיא מלאה בבועות.

  3. מוזגים כף מצקת, למחבת קרה ומניחים את המחבת על להבה גבוהה. אם הבלילה לא מתחלקת שווה במחבת, מטים את המחבת עד שהבלילה מכסה את כל המחבת בשכבה אחידה. יתחילו להופיע בועות אוויר קטנות ולאט לאט הן יכסו את כל הלחוח. כשהחלק העליון נראה יבש ותחתית הלחוח זהובה, הלחוח שלנו מוכן. אפשר לכסות במכסה את המחבת לעוד דקה או שתיים כדי להשלים את תהליך האידוי. מסירים מהאש ונותנים ללחוח לנוח. מוציאים את הלחוח למגבת.

  4. שוטפים את תחתית המחבת תחת ברז מים קרים כדי לצנן את המחבת. מוודאים שהמחבת קרה ונקיה. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק.



bottom of page