top of page
חיפוש

קומפוט דובדבנים

בצורה מוזרה קומפוט, או מה שקרוי בעברית צחה ליפתן, הוא התחלה של ריבה. ליפתן או קומפוט, מה שיש לנו, זה מרק קר ׁ(או חם) ומתוק של פרות או חלקים שלהם. איפשהו בשנות השביעים הקומפוט מלך במחלקת הקינוחים. אמא שלי היתה אוספת את כל הפרות העייפים למרק אחד גדול, מוסיפה להם סוכר וסוגרת ענין.


אני לא זוכרת כמה התלהבתי מהרעיון של קומפוט, אבל על זה עוד נאמר, מה שלא תתלהב כשאתה ילד, תתלהב שבעתיים כשאתה מבוגר. זה כמו לגלות את כל הפרות שלא אכלת, ולחשוב שבונה. לא כזה רע בשנות השבעים.

אפשר להגיע להרבה דרגות של סמיכות עם קומפוט, החל מדליל ומיימי ועד דרגת סמיכות של ג'לי. אפשר להוסיף קונפלור במהלך הבישול, ואפשר להוסיף ג'לי לאחר הבישול, ואפשר גם להוסיף זרעיי צ'יה שיסמכו את הנוזל.

לטובתם, אני מקווה, שיש לכם חורץ או מגלען דובדבנים. אחרת, זה קצת מייגע להוציא את החרצנים, אחד אחד. אני יכולה לספר לכם שהוא גם מגלען זייתים, כך שאם החלטתם לרכוש אחד, הוא מכפיל את השווי שלו.

אפשר להוסיף אלכוהול לקומפוט. רום, ברנדי, ערק או סתם יין. אפשר להשתולל עם תבלינים. מקל קינמון, כוכב אניס, פרח היבסקוקס (מצוין) וכאלה.


אבל עצה שלי? תשמרו אותו כמה שיותר נקי

מה אפשר לעשות איתו? הכל. לאכול אותו כמות שהוא. להוסיף למנה של יוגורט חמצמץ לארוחת בוקר, לשפוך על כדור גלידת וניל לקינוח. בקיצור, הבנתם את התמונה.

שנתחילה? נתחילה

קומפוט דובדבנים

  1. 500 גרם דובדבנים מגולענים

  2. 2 כפות סוכר

  3. 1/4 כוס מיץ תפוזים

  4. גרד מקליפת תפוז אחת

  5. קןרט מלח

  6. 1 כפית חומץ בלסמי

  7. 2 כפות יין אדום

הוראות הכנה

  1. שימו את החומרים בסיר קטן והביאו לרתיחה עדינה.

  2. הנמיכו את החום ובשלו את הדובדבנים עד שהם מתנפחים ומתחילים להגיר נוזלים. זה לוקח משהו כמו 10 דקות.

  3. הסירו את הסיר מעל האש והניחו לליפתן להתקרר לחלוטין

  4. העבירו את הקומפוט לצנצנת מעוקרת, ואכסנו את הכלי במקרר.

  5. זהו. פיניש.

bottom of page